Świderki z tuńczykiem i pomidorem (porcja dla dwóch osób)
* 200 g makaronu razowego pszennego
* puszka tuńczyka w zalewie własnej
* 1 duży pomidor
* 1 ząbek czosnku
* sól, pieprz, papryka
* kilka listków bazylii
* łyżka oliwy
Makaron ugotować. Na patelnię z odrobiną oliwy wrzucić odsączone kawałki tuńczyka, po chwili dołączyć pokrojonego na małe kawałki pomidora i posiekany ząbek czosnku. Chwilę podusić na patelni. Doprawić. Połączyć z makaronem i położyć na wierzch świeżą bazylię.
Proste i genialne. Smacznego :)
Bardzo smaczna ta prostota! W prostocie siła:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
Weszłam na Twój blog przez przypadek, ale wiem, że będę tu zaglądać. Po pierwsze, jestem byłą Dukanowiczką, po drugię preferuję taką kuchnię jak Ty, lekką, zdrową i przyjemną, ale co jakiś czasm mam ochotę na coś niezdrowego ;) Po trzecie i chyba najważniejsze, też jak dorosnę pragnę przenieść się do Berlina!!! :)
OdpowiedzUsuńJustyna, no to mamy wiele wspólnego :) bardzo mi miło i zapraszam do siebie ponownie!! :)
OdpowiedzUsuńProste i smaczne, tak lubie :)Bardzo podoba mi sie drugie zdjecie:)
OdpowiedzUsuń