Dziś propozycja dietetyczna, urozmaicona ulubionymi ziołami.
Chlebek żytnio-otrębowy
* 6 łyżek otrąb owsianych
* 4 łyżki otrąb pszennych
* 6 łyżek mąki żytniej razowej
* łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 jajka
* 120 ml jogurtu
* łyżeczka soli
* pieprz, papryka, czosnek, bazylia, tymianek i inne przyprawy wedle uznania
Otręby zmielić, połączyć z resztą składników i wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok. pół godziny. Składniki na małą, prostokątną foremkę.
Na marginesie, właśnie jestem po nowym filmie Woody'ego ("Poznasz przystojnego bruneta"). I kiepsko, no. Prawdę mówiąc miałam problem z dotrwaniem do końca. Ogólnie mam wrażenie, że od "Snu Kasandry" jest coraz gorzej. I o ile "Vicky Cristina Barcelona" broniła się jeszcze świetnym aktorstwem, o tyle w najnowszym filmie nawet Anthony Hopkins i Naomi Watts wypadają blado. A całość telenowelowa strasznie.
A kiedyś było tak pięknie...
cóż, Allen chyba się starzeje ;-) jak dobrze, że są rzeczy niezmiennie dobre, jak własnoręcznie upieczony chleb ;-)
OdpowiedzUsuńJuż sobie wyobrażam jak musi smakować.. :) Wspaniele wygląda. :)
OdpowiedzUsuń