Makaron z pieczarkami i pomidorami
* makaron razowy rurki
* 1 mała cebula
* 4 duże pieczarki
* 1 pomidor
* 1 ząbek czosnku
* 4 suszone pomidory
* 4 czarne oliwki
* 2 łyzki koncentratu pomidorowego (lub przecier pomidorowy)
* łyżka oliwy z oliwek
* sól, pieprz, chili, tymianek, bazylia
* listki bazylii
Makaron ugotować. Na rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy wrzucić posiekaną w kostkę cebulę. Poczekać aż się zarumieni i dorzucić pokrojone pieczarki. Gdy pieczarki odparują, dorzucić pokrojonego pomidora i posiekany ząbek czosnku. Po chwili dodać pokrojone oliwki i pokrojone suszone pomidory. Całość zalać koncentratem rozcieńczonym wodą (tak, aby miał konsystencję sosu) i przyprawić do smaku. Chwilę dusić, następnie wymieszać z makaronem. Na wierzchu położyć listki bazylii.
Smacznego!!
A zarówno przy gotowaniu, jak i przy jedzeniu sprawdza się Devendra, którego uwielbiam:
To jest dokładnie to, co lubię - Twój obiad.:)
OdpowiedzUsuńI to, czego nie lubię - sok pomidorowy.:)
smakowicie wygląda i proste w "obsłudze"
OdpowiedzUsuń