tu jeszcze Wrocław... |
A jak wiosna to oczywiście warzywa. Z niecierpliwością czekam na osiedlowe straganiki, które już pewnie niedługo się pojawią. Ale dziś jeszcze mrożony, ale i tak wiosenny, szpinak. I wariacja, wynikająca z tego, co akurat znalazłam w kuchni.
Naleśnikowa 'lasagne' ze szpinakiem
Naleśniki (4 sztuki):
* 2 jajka
* 2 łyżki mąki żytniej razowej
* 2 łyżki jogurtu
* pół szklanki mleka
Farsz:
* 200 g szpinaku
* 2 jajka
* 1 ząbek czosnku
* 4 czarne oliwki
* kilka listków bazylii
* sól, pieprz, chili, kurkuma, curry
Najpierw smażymy naleśniki. Następnie robimy farsz, rozmrażając szpinak i dodając kolejno wszystkie składniki. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, przekładając masą. Na wierzchu kładziemy żółty ser i zapiekamy ok. 10 minut. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz