Na przekór aurze, na przywołanie wiosny.
Obiad zdecydowanie nie-zimowy.
Nie chce mi się patrzeć na to, co za oknem.
Sałatka z winogronem, gruszką i gorgonzolą
mix sałat z rukolą
gruszka
garść winogron
garść orzechów włoskich
kawałek sera gorgonzola
dressing:
2 łyżki oleju z pestek słonecznika Zielony Nurt /więcej o tym produkcie pisałam tu/
łyżeczka miodu
płaska łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Najpierw wykładamy sałatę z rukolą. Następnie układamy obraną i pokrojoną w paski gruszkę, pokrojone na pół winogrona, pokruszone orzechy i pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Całość polewamy dressingiem.
Smacznego!
Czy ktoś wie, kiedy przyjdzie wiosna?...
za 1,5 tygodnia!
OdpowiedzUsuń