czwartek, 21 marca 2013

na przekór. sałatka

Na przekór aurze, na przywołanie wiosny.
Obiad zdecydowanie nie-zimowy.

Nie chce mi się patrzeć na to, co za oknem.


Sałatka z winogronem, gruszką i gorgonzolą

mix sałat z rukolą
gruszka
garść winogron
garść orzechów włoskich
kawałek sera gorgonzola

dressing:
2 łyżki oleju z pestek słonecznika Zielony Nurt /więcej o tym produkcie pisałam tu/
łyżeczka miodu
płaska łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

Najpierw wykładamy sałatę z rukolą. Następnie układamy obraną i pokrojoną w paski gruszkę, pokrojone na pół winogrona, pokruszone orzechy i pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Całość polewamy dressingiem.
Smacznego!


Czy ktoś wie, kiedy przyjdzie wiosna?...

1 komentarz: