Zrzucam to na karb wiosny.
W kuchni bywam ostatnio rzadko, a jak już bywam, to najczęściej po to, żeby zrobić jakieś wypieki imprezowe.
Te babeczki poszły na Święto Jerzego. Ponoć dobre ;)
Babeczki bananowe z mleczkiem kokosowym
130 g mąki pełnoziarnistej
100 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
szczypta soli
60 g miękkiego masła
100 g brązowego cukru
1 jajko
2-3 banany
150 ml mleczka kokosowego
Banany rozgniatamy widelcem. Masło roztapiamy w garnuszku razem z cukrem. Przestudzone dodajemy do babanów, wbijamy jajko i mieszamy. Dodajemy mleczko kokosowe. W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki sypkie. Łączymy mokre z suchymi. Przekładamy do foremek. Pieczemy przez ok. 35 minut w temp. 175 stopni.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz