piątek, 18 stycznia 2013

winter, i don't like you anymore.

marzę o wiośnie.

o świeżych owocach i warzywach.

i o Berlinie.



Póki co trochę wiosny na talerzu. Energetyczny kuskus podpatrzony na zjedz-mnie.


Kuskus z papryką i kukurydzą


Składniki:

kuskus (ok. pół szklanki suchego)

papryka czerwona

kukurydza

sól, pieprz, chili

oliwa

Przysmażamy pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę. Kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, czyli zalewamy ok. 1 cm ponad jego powierzchnię wodą. Po chwili do przysmażonych warzyw dorzucamy kuskus, solimy i smażymy jeszcze chwilkę by kuskus stał się chrupiący. Gotowe!


1 komentarz:

  1. Ooo, ja też dzisiaj pół dnia (zanim C. poszedł do pracy) jęczałam, że chcę wiosnę, bo to zimno mnie wykańcza już...
    Taki kuskus choć trochę rozgrzeje :)

    OdpowiedzUsuń