o świeżych owocach i warzywach.
i o Berlinie.
Póki co trochę wiosny na talerzu. Energetyczny kuskus podpatrzony na zjedz-mnie.
Kuskus z papryką i kukurydzą
Składniki:
kuskus (ok. pół szklanki suchego)
papryka czerwona
kukurydza
sól, pieprz, chili
oliwa
Przysmażamy pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę. Kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, czyli zalewamy ok. 1 cm ponad jego powierzchnię wodą. Po chwili do przysmażonych warzyw dorzucamy kuskus, solimy i smażymy jeszcze chwilkę by kuskus stał się chrupiący. Gotowe!
Ooo, ja też dzisiaj pół dnia (zanim C. poszedł do pracy) jęczałam, że chcę wiosnę, bo to zimno mnie wykańcza już...
OdpowiedzUsuńTaki kuskus choć trochę rozgrzeje :)