Penne z tuńczykiem, papryką i pomidorem
Składniki (na 2 porcje):
* makaron penne razowy
* puszka tuńczyka w sosie własnym
* 1 cebula
* 1 czerwona papryka
* puszka krojonych pomidorów
* kilka czarnych oliwek
* kilka suszonych pomidorów
* sól, pieprz, papryka, czosnek, tymianek, bazylia
* listki bazylii
Makaron gotujemy. Na patelnię z odrobiną oliwy wrzucamy pokrojoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dorzucamy pokrojoną paprykę, oliwki i suszone pomidory. Po chwili zalewamy pomidorami z puszki. Doprawiamy i chwilę dusimy. Dodajemy do makaronu, na wierzch kładziemy świeże listki bazylii.
Smacznego!!
No i Jamie tak pięknie śpiewa...
ładny obiadzio :)
OdpowiedzUsuńA gdzie tuńczyk?
OdpowiedzUsuń